بهترین روش تقویت مهارت لیسنینگ زبان انگلیسی
احتمالا شما هم در آموزش زبان انگلیسی مانند تعداد زیادی از زبانآموزان در مهارت لیسنینگ (listening) انگلیسی با مشکل مواجه هستید.در آزمونهای زبان نیز پاسخ دادن به سوالات شنیداری از قسمتهای دشوار بهحساب میآید.
فهرست مطلب:
در این مقاله بهترین روش و تمرین تقویت مهارت شنیداری انگلیسی را بررسی خواهیم کرد پس تا انتها با ما همراه باشید….
تقویت مهارت لیسنینگ
در این قسمت 5 مرحله از تمرینهای تقویت لیسنینگ را بررسی میکنیم، برخی از این فعالیتهای شنیداری که میتوانید در تمرین خود استفاده کنید شامل:
- پادکستها
- موزیکها
- فیلمها
- مصاحبهها
- گزارشهای خبری
- سخنرانیهای سایت TED Talks
در این تمرینها باید شما به متن ویسها دسترسی داشته باشید یا ویدئوها دارای زیرنویس باشند، همچنین فایلها نباید سطحبندی شده باشند زیرا هدف ما فقط تقویت مهارت لیسینیگ و درک ویسهای بومی (Native) میباشد.
مرحله اول – به صدا گوش کنید بدون اینکه بخوانید
اولین قدم تنها گوش دادن به صدا است، ببینید بدون اینکه متن را از قبل خوانده باشید میتوانید متوجه ویسها و گفتهها شوید. نکته در اینجا این است که بدون کمک گرفتن از مهارت خواندن و بینایی و با تمرکز بر روی مهارت شنیداری مطلب را درک کنید.
ما پیشنهاد میکنیم که به صورت بخش بخش (بین 2 تا 10 دقیقه) به ویسها گوش دهید و تلاش کنید به جای دقت به تک تک کلمات به جملهها و درک اصل مطلب توجه کنید.
مرحله دوم – تکرار کنید!
هنوز وقت آن نرسیده که متن را نگاه کنیم، هدف در اینجا این است که مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم بنابراین فقط بر روی گوش دادن تمرکز کنید.
در این مرحله سعی کنید 2 تا 3 بار فایل صوتی را گوش دهید، بعد از هر بار گوش دادن به تعداد کلماتی که فهمیدید افزوده میشود. تنها هدف ما این است که قبل از اینکه به سراغ خواندن متن برویم از توانایی و مهارت فعلی خود یک پیش زمینهای داشته باشیم.
در اولین مرتبه احتمالا شما یک یا چند کلمه یا حتی متوجه اصل قضیه شدهاید، همانطور که فایل صوتی را چندین بار تکرار میکنید تمرکز کنید و ببینید میتوانید کلماتی که دفعات قبل متوجه نشدید را تشخیص دهید.
ممکن است تا الان متوجه شده باشید که این فایل صوتی چیست، اما اگر اینگونه نیست نگران نباشید هر کلمهای را که فهمیدید را یادداشت کنید.
مرحله سوم – متن را بخوانید
حالا زمان آن رسیده که متن را بخوانید، نگاه کنید و ببینید چه تعداد از کلمات را با گوش دادن درست تشخیص دادهاید. آیا اصل مطلب را متوجه شدهاید؟
هنگامی که متن را میخوانید به کلمات جدید توجه کنید و اگر میتوانید براساس متن آنها را ترجمه کنید در غیر این صورت با استفاده از دیکشنری کلمات جدید را ترجمه و یادداشت کنید.
همچنین در متن کلماتی وجود دارد که شما معنای آنها را میدانید اما نتوانستید شناساییشان کنید، در مکالمات و ویسهای بومی معمولا کلمات با سرعت بالا و لینک کردن به یکدیگر تلفظ و خوانده میشوند. این لغات را یادداشت کنید تا در دفعات بعد بتوانید آنها را تشخیص دهید.
مرحله چهارم – با متن گوش کنید
بعد از اینکه متن را چند بار خواندید و معنای کلمات جدید را پیدا کردید باید دربارهی درست بودن معنای موضوع اطمینان داشته باشید.
در این مرحله همزمان با خواندن متن چندین بار فایل صوتی را گوش کنید. اینبار علاوه بر گوش دادن از مهارت خواندن نیز استفاده میکنید، به گروهی از کلمات که با هم خوانده میشوند دقت کنید و به تلفظ آنها توجه ویژه داشته باشید.
اگر تعداد کلمات جدید در متن زیاد است سعی کنید که فایل صوتی را به صورت بخش بخش بخوانید و یا هر بار یک پاراگرف را تمرین کنید.
مرحله پنجم – دوباره بدون متن گوش کنید
در مرحله آخر دوباره به سراغ فایل صوتی بروید و بدون استفاده از متن گوش کنید، اینبار شما باید بتوانید تقریبا تمام جملات را متوجه شوید.
بهتر است که در روزهای بعد هر بار زمان آزاد داشتید دوباره به فایل صوتی گوش دهید، سعی کنید که فایل را در گوشی خود ذخیره کنید تا همیشه به آن دسترسی داشته باشید.
به این دلیل که این عبارات را چندین بار تکرار کردهاید به طور کامل به آنها تسلط خواهید داشت و در مکالمات و ویسهایی که در آینده گوش میدهید درک آن برایتان آسان خواهد شد.
امیدوارم این آموزش برایتان مفید بوده باشد، بیشک تمرین و تکرار چنین روشی باعث تقویت مهارت لیسینینگ زبان انگلیسی شما خواهد شد.
اگر سوال یا پیشنهادی درباره این روش دارید در همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید